IT-Voice

Wednesday, May 31, 2006

Microsoft Web Administration Summit

Vreme: utorak 30.05.2006.
Mesto: Svečana sala Upravne zgrade Beogradskog sajma, Beograd

Izlazak konačne verzije IIS-a (7.0) Microsoft je iskoristio da predstavi administratorima i developerima svoj novi web server i da ih upozna sa svojim manje poznatim alatima. Stranica sa najavom događaja više ne postoji, sada se na njoj nalazi spisak prezentacija sa linkovima za download:
Predavači su bili Wade Hilmo (Rukovodilac IIS razvoja) i Chris Adams (IIS program menadžer).

Interesantan je potez Microsoft-a da samo jedno predavanje posveti IIS-u 7.0. Ostatak vremena je posvećen IIS-u 6.0, ASP.-NET-u 2.0, Log Parser-u 2.2 i Debug Diagnostics-u na IIS 6.0. Po prvobitnom planu trebali smo da slušamo o MOM-u, ali je suviše malo ljudi znalo šta je to, tako da se Microsoft odlučio (!?) da kod nas i na dalje, umesto te prezentacije, pojasni proveru identiteta na IIS 6.0. Verujem da je to bila najkorisnija prezentacija, iako me čudi zašto MS nije gurao MOM. Chris je objavio i puštanje u rad sajta posvećenog IIS-u: http://www.iis.net. Pored foruma, blog-ova i drugih očekivanih sekcija, na sajtu se nalaze i tehnička dokumenta i webcast-ovi. S obzirom da IIS 7.0 može da se instalira samo na Windows 2003 ili Vista-u, na tom sajtu možete naći i IIS7 Virtual Labs gde možete do mile volje isprobavati IIS 7.0 na virtuelnim serverima.

Labels:

2 Comments:

 • lepo lepo...
  nego, htedoh da pitam: ima li taj IIS7.0 neke nove zanimljive predosti, koje bi privukle eventualno i lica koja nisu MS partneri... :)

  p.s. i kakav je bio rucak na dogadjaju? :)

  By Blogger Chupa, at 3:55 PM  

 • to je bilo poslednje predavanje pa je koncentracija konvergirala nuli... spisak stvari je poduzi tako da cu post-ovati jos jedan nastavak webadmin summit-a o IIS7.0.

  rucak je bio fenomenalan, ali kao i na sinergiji, gomila likova je stajala u redu za tanjir, te smo se mi pokupili i otisli u obliznji fast food :)

  By Blogger Filip Popović, at 12:56 AM  

Post a Comment

<< Home